ClickCease
01

OKTOBER, 2020

Fremtiden til Enterprise Mobility Management vil bidra til endring i dagens næringsliv. Selskaper tilpasser seg hele tiden for å imøtekomme ny teknologi og innovasjon. Denne konstante utviklingen har over tid sett fremveksten av nye trender, og laget nye metoder for gjennomføring av daglige forretningsprosesser. For mange selskaper gir ny teknologi nye muligheter, mer funksjonalitet og en myriade av fordeler.

I løpet av de to siste tiårene har folk endret måten de gjør forretninger på, med internett i sentrum. For bedrifter og institusjoner har lignende trender tatt rot. Innkjøpsprosedyrer, ordrer, betalinger, kundeservice og andre prosesser finner nå sted på nettet. Det er en spennende tid for innovatører og forretningsmodellutviklere, med nesten ubegrensede muligheter. Nordic Mobility er i forkant av denne utviklingen. Kontakt oss i dag.

Det er viktig å merke seg ny teknologi byr på nye utfordringer. Samtidig som vi kan glede oss over moderne programvare- og maskinvarefremskritt, vil det dukke opp nye bekymringer. Den ekstra bekvemmelighet og funksjonaliteten vil komme med et tilsvarende behov for bedre sikkerhet, effektivitet og dataintegritet. Uansett hvordan dette skjer, vil det være en forbedring i hvordan det globale markedet utvikles, og omfanget av mulighetene det benytter.

Alle i næringslivet har mye å se frem til, og ting kan bare bli bedre. Hva kan vi forvente i nær fremtid? Dette er noen av spådommene for Enterprise Mobility Management løsninger.

 

En Mann sitter på en bærbar PC og studerer grafer og analyser om fremtidige spådommer om Enterprise Mobility Management

 

1. Veksten av det digitale arbeidsområdet

I dag foregår et flertall av forretningsprosesser på nettet. Vi kan bestille varer, undersøke dem, be om ytterligere informasjon, betale og bekrefte levering. Etter hvert som bedrifter arbeider mot å utvide sin eksisterende kundebase, kan vi forvente et større antall funksjoner for både bedriftseiere og sluttbrukere. Tjenestenæringen vil spesielt dra nytte av alle teknologiske fremskritt i løpet av de kommende årene.

Nå for tiden er 5G-nettverk på full fart til alle brukere over hele verden. Etter hvert som denne teknologien rulles ut, skal både selskaper og kunder få høyhastighetstilkobling, mindre nedetid og den ekstra sikkerheten som følger med i teknologien. Stabil og bedre tilkobling betyr større produktivitet. Med enda flere mennesker som ønsker idèen om butikker og forretningsprosesser på nettet velkommen, vil 5G bli et populært tilskudd.

Fremtiden til Enterprise Mobility Management vil være avhengig av kontinuerlig kraftigere maskinvare og programvare i de kommende årene. Dette lover godt for bedrifters mobilitet. Mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner skal effektivt utføre forretningsprosesser med minimale bekymringer. Utviklingen av digital arkitektur skal presentere et trygt og sikkert arbeidsområde for ansatte utenfor kontoret, noe som vil føre til flere selskaper omfavner ideen om mobilitetsløsninger for bedrifter

En kvinne sitter på PCen og studerer spådommer om Enterprise Mobility Management i et moderne kontorlokale

2. En større adopsjon av Enterprise Mobility Management grunnet lave kostnader

En konstant utvikling i det globale markedet har fått selskaper til å endre måten de gjør forretninger for å imøtekomme ny teknologi og innovasjon. Denne trenden har resultert i en betydelig økning i antall bedrifter og institusjoner som omfavner idèen om Enterprise Mobility Management. Med dette verktøyet utfører selskapets ansatte rutinemessige forretningsprosedyrer eksternt, eller på kontoret, på en effektiv måte.

Det koster betydelig mindre å ha ansatte på eksterne lokasjoner, jobbe hjemmefra eller samhandle direkte med bedriftskunder utenfor kontoret. Mens mange selskaper fortsatt holder seg til det tradisjonelle kontorkonseptet på utpekte lokasjoner, er denne tilnærmingen noe utdatert og  dyrere. Først trenger man betydelig kapital for å sikre lokaler i en moderne bygning, på en god beliggenhet. Du trenger penger til inventar, fellesområde, tilstrekkelig sanitæranlegg, og så videre.

Enterprise Mobility Management gjør det mulig for de fleste transaksjoner å utføres eksternt. Systemet kan være i skyen, eller on-prem, for å sikre datasikkerhet og integritet. Ansatte kan benytte egne smarttelefoner, eller enheter kjøpt av selskapet de jobber for. Nordic Mobility har valgt å fokusere på SOTI MobiControl som Enterprise Mobility Management. Les mer her.

Bedrifter og institusjoner trives best med lave investeringer som gir høy avkastning, og ethvert initiativ som reduserer kostnadene samtidig som produktiviteten og tjenesteleveransene forbedres, er alltid en velkommen idé.

“Ny teknologi forenkler ikke alt automatisk”

3. Tilstedeværelsen av mer komplekse plattformer og applikasjoner

Ny teknologi forenkler ikke alt automatisk. Fremtiden til Enterprise Mobility Management kan tvert imot komplisere teknologiske fremskritt kombinert med ny innovasjon av eksisterende systemer. Se det fra perspektivet til en programvareutvikler. Med bedre maskinvare er det behov for avanserte programmer som tilbyr mer når det gjelder funksjonalitet. Disse programmene tar litt lengre tid å utvikle og teste før en fungerende versjon rulles ut.

Programvareutviklingsfasen vil som standard vise seg å være mer tidkrevende etter hvert som utviklere søker en feilsikker, skreddersydd løsning. Med tanke på at hvert selskap har et unikt sett med behov, er one-size-fits-all-tilnærmingen utelukket. Jo mer kompleks programvareplattformen er, jo mer sårbar kan den være for angrep. Som sådan vil programvareutviklere bruke tid og identifisere eventuelle potensielle smutthull, og fikse dem.

Heldigvis er det maler som hjelper programvareutvikling for mindre selskaper med mindre budsjetter. Denne innovasjonen betyr at de små eller mellomstore plattformene ikke nødvendigvis vil ha en altfor kompleks arkitektur, og vil kjøre sømløst på den nye maskinvaren. Større selskaper og institusjoner må imidlertid kjempe med det som kan være en omstendelig prosess når det gjelder å få den tilpassede programvaren til å fungere som tenkt. SOTI Snap er et Rapid App Development verktøy som passer utmerket for å lage enkle apper på kort tid.

Mann sitter på PC og spår fremtiden til Enterprise Mobility Management med analyser og grafer på en bærbar PC

Konklusjon

Det er mye å se frem til, spesielt i utviklingen av forretningsprosesser i det globale markedet. I de kommende årene vil det være en større adopsjon av Enterprise Mobility, med bemerkelsesverdige fremskritt i rollen som AI spiller i dagens verden. Vi vil se større nivåer av automatisering og skyteknologi. Med papirløse transaksjoner som finner rot i måten vi gjør forretninger på, vil nye trender og betalingsmåter dukke opp og revolusjonere den globale økonomien.

Det er klokt å forbli årvåkne på de potensielle truslene som kan oppstå, og planlegge deretter. Datasikkerhet er fortsatt en hovedbekymring for alle involverte, og det er behov for bedre algoritmer for autentisering og kryptering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!