ClickCease

03

 NOVEMBER, 2020

 Mobile enheter er ikke bare instrumenter for kommunikasjon, de har vært standard utstyr i de fleste selskaper i mange år. Etterhvert som teknologien har vokst fram, har det resultert i revolusjonerende endringer i måten vi bruker smarttelefoner, håndterminaler og nettbrett.

I følge den siste undersøkelsen til Channelinsider bruker 87 prosent av arbeidere smarttelefoner, 79 prosent bruker bærbare datamaskiner og 68 prosent nettbrett. Statistikken viser hvordan personlige enheter og mobiler har blitt uunnværlige og uerstattelige, spesielt med dagens, og fremtidens generasjoner av ansatte. Mobile enheter er overalt.

Utnyttelse av teknologien som ligger bak kan spille en viktig rolle i å øke de ansattes produktivitet. Denne fortsatte spredningen av mobiltelefoner på arbeidsplassen har skapt bekymringer for enhetsadministrasjon, databeskyttelse og synkronisering med ulike plattformer og IT-konfigurasjoner.

Det er her rollen til Enterprise Mobility Management (EMM) kommer inn i bildet. EMM er en samling prosesser bedrifter bruker til å overvåke, administrere og sikre mobile enheter. Dette inkluderer smarttelefoner, nettbrett og spesialisert utstyr som håndterminaler.

Fordi alle disse enhetene ofte brukes til å få tilgang til kritiske forretningsdata, trenger bedrifter EMM til å forbedre datasikkerheten og produktiviteten. Ved hjelp av klient-serverarkitektur installerer EMM apper, policyer og konfigurasjoner for å hjelpe bedrifter med å administrere mobile endepunkter. Det slutter ikke her; administrerte mobile enheter kan tilby en mengde mobilitetsløsninger til bedrifter.

Hvis du leter etter en integrert løsning, kan du fortsette å lese for å finne ut hvordan administrasjon av mobile enheter kan akselerere veksten til din bedrift. Men før vi begynner å liste opp fordelene ved å administrere mobile enheter, la oss se på en oversikt over hvorfor EMM er viktig for bedriften din.

 

Ung asiatisk mann jobber på anleggsområde med et robust nettbrett administrert av Enterprise Mobility Management

Hvorfor bedriften din trenger administrasjon av mobile enheter

Enterprise Mobility Management er ikke lenger en luksus for etablerte bedrifter. Faktisk har det blitt en nødvendighet for å drive organisasjoner og bedrifter framover. Nordic Mobility har valgt å fokusere på SOTI MobiControl. Les mer her.

Ifølge den nyeste studien til Kensington, mister ca. 70 millioner mennesker mobiltelefonen sin hvert år. Databrudd utgjør 80 prosent av den totale kostnaden for stjålne eller tapte enheter. De fleste av disse enhetene mistes fra arbeidsplasser.

Det er verdt å nevne at kostnaden for feilplasserte data er mye høyere enn kostnaden for den stjålne enheten. Denne statistikken avslører behovet for å inkludere administrasjon av mobile enheter, før noe skjer. Enterprise Mobility Management er den beste løsningen for å administrere, overvåke og sikre enheter og data.

I de fleste tilfeller er små selskaper og oppstartsbedrifter mer utsatt for databrudd og cyberangrep. Hvis de ikke har et effektivt system på plass for å redusere effekten til eventuelle angrep, er det vanskelig å unngå noen form for skade.

SmallBizTrends så i denne forbindelsen 43 prosent av cyberangrep er rettet mot oppstarts- og små bedrifter. Dessverre har bare 14 prosent av dem svært effektive systemer for å redusere sårbarheter. Det betyr at beskyttelse av data , immaterielle rettigheter, finansiell informasjon, tap av enheter, og eksponering av skadelig programvare er noen av de største bekymringene.

Godt innarbeidede sikkerhetspolicyer, sammen med administrasjon av mobile enheter, kan sikre data og enheter. Det tilbyr også en enkel sluttbrukeropplevelse.

Ta en titt på disse fem fordelene med administrasjon av mobile enheter.

To ansatte i en fabrikk hvor kvinnen bruker PC, mens mannen bruker robust nettbrett administrert av Enterprise Mobility Management

Fordeler med å administrere mobile enheter

1. Fjernadministrasjon av enheter

Med Enterprise Mobility Management kan man administrere mobile enheter fra et sentralt sted, uansett hvor enhetene måtte befinne seg. Du kan enkelt adoptere nye enheter, eller endre konfigurasjon på eksisterende utstyr. Å rulle ut en ny app, eller en ny versjoner, gjøres med få tastetrykk. Det spiller ingen rolle hvor enhetene er. Har de kontakt med internett vil du kunne utføre de oppgavene du er pålagt. På denne måten sparer også bedriften penger. 

2. Administrasjon av mobile økosystem

Administrasjon av mobile enheter er én måte å beskytte data, når du også må opprettholde produktiviteten til de ansatte. Administrasjon av mobilapper og enhetsadministrasjon er noen av de viktigste funksjonene til EMM. De gir sømløst integrert databeskyttelse og medfører upåklagelig sikkerhet. Med disse funksjonene kan du begrense dataene ulike ansatte kan få tilgang til.

“Med Enterprise Mobility Management kan man styre hvem som har tilgang til hvilke data, uten å gå på akkord med sikkerheten.”

3. BYOD-støtte

Bedrifter supporterer sjelden utstyr de ikke selv eier. Men BYOD tilbyr flere fordeler i form av produktivitet og kostnadsbesparelser. Ved å adoptere de ansattes private smarttelefoner og mobile enheter, kan man spare penger til innkjøp, vedlikehold og reparasjoner. Med Enterprise Mobility Management kan man styre hvem som har tilgang til hvilke data, uten å gå på akkord med sikkerheten. 

4. Streng overholdelse av forskrifter

Overholdelse av standard samsvar og forskrifter er obligatorisk for mange bedrifter. For å oppnå dette må bedrifter sørge for at ingen ansatte omgår sikkerheten ved hjelp av uautoriserte enheter. Alle rapporteringsfunksjoner bør opprettholde nettverksintegriteten. EMM gjør det mulig for bedrifter å overvåke samsvarsinitiativer og hjelper dem med sporing via en sentralisert konsoll.

Mann i gul vest arbeider med en heis mens han sjekker arbeidsinstruksjoner på robust nettbrett administrert av Enterprise Mobility Management

5. Pålitelig applikasjonskontroll

Kontroll over applikasjoner er en annen stor fordel med å administrere mobile enheter. Det hjelper bedrifter med å begrense og blokkere uautoriserte og ulovlige programmer, da de kan være sikkerhetsrisikoer. Enterprise Mobility Management inkluderer funksjoner som identifikasjon, gyldighetskontroll, inndatakontroller, og analyse. Videre kan denne man lagre logger over uventede tap av data og systemkrasj.

Konklusjon

Samlet sett trenger bedrifter administrasjon av mobile enheter for å sikre sømløs tilgangsadministrasjon, optimalt oppsett, og sikkerhet. Enterprise Mobility Management beskytter, administrerer og forvalter. Det er et verktøy alle bedrifter trenger. Ta kontakt med oss i dag for å lære mer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!