ClickCease

10

 NOVEMBER, 2020

 Bedrifter kan i dag velge mellom hundrevis av modeller fra diverse produsenter på tvers av flere operativsystemer. Se vår oversikt over anbefalte håndterminaler her. Disse enhetene inkluderer funksjoner som hjelper ansatte å utføre sine daglige oppgaver innenfor detaljhandel, logistikk, lager, og andre vertikaler. Små og store bedrifter  må finne enheter som  tilbyr  en ideell  kombinasjon av  praktisk og rimelig strekkodelesing. Enhetene må betjene bedriftens spesifikke behov.

Enhetene du bestemmer deg for, vil avgjøre hvilken ROI du kan forvente. Husk at valg av feil enhet kan føre til redusert produktivitet, frustrerte brukere og økte kostnader. Det kan også introdusere en eller flere sikkerhetsrisikoer. Å velge de riktige enhetene vil imidlertid maksimere effektiviteten, produktiviteten, og føre til større nøyaktighet i arbeidet. Sjekk vår nettbutikk for et stort utvalg av robuste håndterminaler.

Før man går til innkjøp må bedrifter ta en vurdering før man gjør en sammenligning. Robuste eller forbrukerbaserte enheter har begge egne fordeler og det kan være lett å bli forført av pent design og rimelige priser.

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å forstå hvorfor man skal velge robuste håndterminaler framfor forbrukerbaserte enheter.

 

Hva er en robust håndterminal?

En robust håndterminal en mobil håndholdt som tåler påkjenninger og er designet fra bunnen av med tanke på kommersielt bruk. Enhetene inkluderer høy ytelse, strekkodeleser, hot-swap batterier med lang brukstid, og god robusthet. I tillegg har de også høyere IP-vurdering mot støv og vann. Et godt eksempel er TC72 fra Zebra Technologies.

 

Hva er en forbrukerbasert enhet?

En forbrukerbasert enhet er et nettbrett, smarttelefon, eller andre elektroniske håndholdte alternativer, med fokus på personlig bruk. De kan definitivt brukes til daglig arbeid, for eksempel bruker de fleste i dag sin personlige smarttelefon til alt fra epost, til å chatte med kollegaer. Men man mangler kritisk funksjonalitet som robusthet, integrert strekkodeleser, utbyttbare batterier og tilbehør myntet på bedrifter. Et par eksempler er Samsung Xcover eller Apple iPhone.

 

 

 

Robust håndterminal brukes av sjåfør som skal levere pakker

5 grunner robuste håndterminaler er bedre enn forbrukerbaserte smarttelefoner

 

1. Robuste håndterminaler gir bedre tilkoblinger og kompatibilitet

Forbrukerbaserte enheter er enkle å bruke, men de mangler noen viktige funksjoner bedrifter trenger. Operativsystemet på forbrukerbaserte enheter som iOS og standard Android mangler alle, eller viktige APIer og andre utvidelser for administrasjon og forvaltning. Det betyr bedrifter eventuelt må installere disse komponentene manuelt.

Alle seriøse produsenter av robuste håndterminaler, tilbyr derimot et helt spekter med funksjonalitet designet og beregnet til bedrifter. Det er alt fra batteriapper, til feilrapporteringsmuligheter og supportapparat klare til å hjelpe. Full kompatibilitet med Enterprise Mobility Management kan du finne på begge sider, men langt færre produsenter på den forbrukerbaserte siden av spekteret. Robuste håndterminaler er strømlinjeformet og laget fra bunnen av med tanke på kommersielt bruk.

Et av de klareste eksemplene på forskjell mellom robuste håndterminaler og forbrukerbaserte smarttelefoner, er hvordan WiFi-radioen er laget. Robuste håndterminaler er uten unntak laget for å være på farten. Her er WiFi-radioen og driverne laget spesielt med dette i tanke. Forbrukerbaserte smarttelefoner er laget for å være mer statiske og tilbyr ikke samme grad av fleksibilitet.

 

2. Holdbarhet og batteri

Produsenter av robuste håndterminaler designer og tester alle sine produkter for å tåle vibrasjon, støt og fall til betonggulv. De tester også produktenes evne til å motstå vann, fuktighet, støv og kjemikalier. Sagt på en annen måte, robuste håndterminaler vil med mindre sannsynlighet komme til kort i et kommersielt miljø.

Forbrukerbaserte smarttelefoner er hovedsakelig avhengige av tredjepartsbeskyttelse. Selv om enhetene kan virke tilstrekkelige i visse situasjoner, kan de forårsake ekstra reparasjonskostnader.

Robuste håndterminaler har batterier som er laget for kontinuerlig bruk over hele arbeidsdagen. I tillegg kan man bytte batteriet når det er tomt for videre bruk av håndterminalen. Det er noe forbrukerbaserte smarttelefoner mangler i sin helhet. Mobile enheter må tåle å være i drift et helt skift. Da er det nyttig med batterier med ekstra lang brukstid.

Robust håndterminal brukes av ansatt i klesbutikk

3. Livslengde

Robuste håndterminaler har en helt annen livslengde enn forbrukerbaserte enheter. Produsentene selger gjerne modellene i 4 år, og tilbyr ytterligere 4 år med reservedeler, support, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. Det gir en garantert livslengde på 8 år hvis man kjøper fra starten. Sammenlignet med forbrukerbaserte smarttelefoner, som må byttes ut med jevne mellomrom, gir dette en attraktiv ROI og TCO som utkonkurrerer alternativet. Hvis man i tillegg kjøper serviceavtale til håndterminalene, noe blant annet Zebra Technologies tilbyr, har man forutsigbare utgifter år etter år, da reparasjoner er kostnadsfritt uansett årsak.

 

4. Krav til apper

De fleste forbrukerbaserte smarttelefoner kan ikke håndtere de avanserte kravene til forretningskritiske apper. Her tenker vi ikke bare på CPU og minne, men andre ting man gjerne glemmer i farten. Skal man skanne mer enn 10 strekkoder per dag, strekker ikke skanning av strekkoder med kamera til. Skal man bruke enheten kontinuerlig i et skift, varer ikke batteriet lenge nok. Desto flere funksjoner man bruker, desto mer batteri trenger man. Tenk deg et scenario hvor man bruker WiFi, GPS og strekkodeleser i solskinn. Det er her robuste håndterminaler med enkelhet takler de mest avanserte appene, mens forbrukerbaserte raskt vise seg å ha vesentlige mangler.

Mange vil nok mene den appen de skal bruke er såpass enkel, så og si hva som helst vil fungere. Da glemmer man gjerne fremtidige krav. Kanskje man har tre ganger så mange apper om et år. Det ville vært synd om ytelsen ikke strekker til etter kun et år, og man må begynne å se etter nye modeller.

Da robuste håndterminaler kommer med enterprise sikkerhetsnivå og flere alternativer for å kjøre GPS, RFID skanning, og andre teknologier, gjør det dem til et overlegent alternativ.

Robust håndterminal brukes av ansatt med gul vest på lager

“Dette vil bli en uønsket affære og spise opp alt av potensiell inntjening ved en lavere innkjøpspris.”

5. Spar penger i lengden

Forbrukerbaserte smarttelefoner er generelt billigere enn robuste håndterminaler. Det finnes selvfølgelig unntak, men de er få. Det er hovedgrunnen mange bedrifter bruker dem, til tross for fordelene med robuste håndterminaler.

Når bedrifter derimot lærer om reparasjoner og innkjøp av nye enheter fordi de går i stykker så fort de faller i bakken, endrer de raskt mening. Tapt produktivitet, teknisk support og vedlikehold faller også i favør til robuste håndterminaler. Dermed er det totale kostnadsbildet rimeligere med robuste håndterminaler enn forbrukerbaserte smarttelefoner.

Forbrukerbaserte enheter kan virke rimeligere, men det er kun ved kjøp. Så fort de skal tas i bruk, og brukes over tid, vil robuste håndterminaler være det beste alternativet.

Konklusjon

Samlet sett kan det virke som en god løsning å velge forbrukerbaserte smarttelefoner over robuste håndterminaler. Den umiddelbare kostnaden er lavere. Men når man undersøker tallene nærmere, ser man en sikker seier til håndterminaler. De er robuste, tilpasset kommersielt bruk i bedrifter, har lang livslengde, kan enkelt administreres i et Enterprise Mobility Management system, gir færre reparasjoner og har et helt økosystem av bedriftstilpassede apper, support og service i bakhånd.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!