ClickCease

01

DESEMBER, 2020

 Bedrifter blir stadig mer mobile, og et naturlig alternativ til arbeidsverktøy er nettbrett. Nettbrett har flere fordeler i forhold til tradisjonelle PCer. De er enkle å ta med seg, har god batteritid og gode skjermer. Salg av nettbrett øker for hvert år som en naturlig konsekvens. Dette er gode nyheter for produsentene, som hele tiden legger til funksjoner og bedre hardware.

Til tross for den økende populartiteten, er det flere bedrifter som velger forbrukerbaserte nettbrett. De er rimelige, lett tilgjengelig, og kjører de appene som trengs. Prisen er åpenbart det beste insentivet, men sprer man kostnaden ut over tre år eller mer, forandrer bildet seg.

Uansett hvilken kvalitet et forbrukerbasert nettbrett har, tåler det ikke fall, støt, vann, støv, vibrasjoner eller temperatursvingninger. De er ikke laget for kommersielt bruk og ødelegges lett. Robuste nettbrett er derimot laget fra bunnen av med tanke på profesjonelt bruk i alle slags arbeidsmiljøer.

Her kan du lese om 5 grunner du vil ha et robust nettbrett istedenfor et forbrukerbasert. Vi har mange forskjellige typer nettbrett i vår nettbutikk.

 

Prosjektleder bruker det robuste nettbrettet ET56 fra Zebra på arbeidsplass

Robuste nettbrett – 5 grunner de er å foretrekke foran forbrukerbaserte

  

1. Total Cost of Ownership

Forbrukerbaserte nettbrett er et rimeligere alternativ ved første øyekast. Men om man vurderer hele bildet, vil robuste nettbrett gi høyere besparelse i det lengre løp. Da rimeligere nettbrett ikke er konstruert for kommersielt bruk, vil det resultere i flere reparasjoner, nedetid, og erstatninger. Det er her den store besparelsen ligger, da robuste nettbrett vil gi motsatt resultat. Færre reparasjoner, mindre nedetid og færre erstatninger. Når man regner inn dette vil bedrifter øke produktivitet og lønnsomhet.

Faktisk er TCO for forbrukerbaserte nettbrett overraskende høy for mange selskaper. Nordic Mobility har TCO-kalkulatorer som kan vise deg hvor mye penger din bedrift kan spare på å velge robuste nettbrett framfor forbrukerbaserte. Kontakt oss her så kan vi vise deg.

Om din bedrift trenger utstyr som er laget for tøffe miljøer og optimal brukervennlighet, er robuste nettbrett det riktige valget. Din første investering vil spare deg både tid og penger i det lange løp.

 

2. Ergonomi og tilbehør til robuste nettbrett

Robuste nettbrett er laget med tanke på langtids bruk. De tilbyr en mengde ergonomiske løsninger for å lette arbeidsbyrden til dine ansatte. Robust design, enkle å holde, integrert strekkodeleser, dockinstasjoner, med mer, gjør de ergonomiske løsningene unike og langt bedre enn hva som er tilgjengelig fra alternativer.

Tilbehør til robuste nettbrett er helt nødvendig for mange bedrifter. Valg av korrekt tilbehør gjør arbeidsdagen og arbeidsflyten bedre. Typisk tilbehør kan være ekstra batteri for doble skift, dockingstasjoner med lading for konvertering til arbeidsstasjon, diverse fester til trucker eller biler, og fysisk tastatur for raskere dataregistrering. Bærevesker, bæreseler og håndtak er ikke bare på listen over tilgjengelig tilbehør, de bidrar også ergonomisk for enda bedre brukeropplevelse. Zebra L10 serien er et godt eksempel. Her tilbys både bærehåndtak og snap-on tastatur for bedre ergonomi.

Lagerarbeider registrerer paller med det robuste nettbrettet R12 fra Zebra

3. Robuste nettbrett har batterier med lang levetid

Desto lengre battertid et nettbrett har, desto bedre er det for de ansatte og bedriften. Selskaper som velger forbrukerbaserte nettbrett vil raskt oppleve begrensningene i batteritid, men også hvilke muligheter man har for lading. Uten mulighet til å bytte batteri vil nettbrettet kanskje være utilgjengelig inntil det har ladet nok til neste operasjon som må utføres.

Noen robuste nettbrett har så gode batterier de kan fungere som strømbanker for andre enheter. Da har man ikke bare et nettbrett lengre, men også en strømbank andre enheter kan få strøm fra. Og med et ekstra fulladet batteri i baklommen, snakker vi timesvis med bruk før lading vil være nødvendig.

Robuste nettbrett er designet fra bunnen av til å bruke så lite batteri som mulig, uten at det går utover ytelsen. Smarte funksjoner, sammen med strømgjerrig hardware, gjør robuste nettbrett overlegne når det kommer til strøm. Dette vil man sette stor pris på i det lange løp. Et godt eksempel er Zebra XSLATE R12. Den lover opptil 9 timers batteritid, og man kan bytte batteri for nye 9 timer om det trengs.

 

4. Bedre levetid og support

Robuste nettbrett er laget for lang brukstid. Typisk vil et nettbrett være til salgs i fire år, for deretter å få fire års support og reservedeler. Det gir en total brukstid på åtte år, eller garantert fire år etter siste salgsdato. Et godt eksempel er Zebra ET51. Den ble lansert høsten 2020 og vil leve fram til 2028.

Ikke bare tilbyr produsenter som Zebra Technologies og Honeywell support og reservedeler, de tilbyr også oppgradering av OS så langt hardwaren rekker, samt sikkerhets- og feilrettinger over hele livstiden. Forbrukerbaserte nettbrett tilbyr i aller beste fall to år, hvor sikkerhets- og feilrettinger blir drastisk redusert etter første året.

Velger man robuste nettbrett kan man med sikkerhet si man har en og samme modell i nettbrettflåten over flere år. Det gir bedrifter mulighet til å bli godt kjent med utstyret, og man kan fokusere på en, eller et fåtall forskjellige modeller. Velger man et forbrukerbasert nettbrett, vil man måtte forholde seg til mange modeller ettersom tiden går. Det gir meradministrasjon da man må ta hensyn til flere modeller, flere versjoner av OS, firmwareversjoner og API nivåer på apper. Skjermoppløsning kan være forskjellig, og hver modell kan ha sine egne utfordringer. Administrasjon av forbrukerbaserte nettbrett er uten tvil administrativt mer intenst. For å lette denne jobben så mye som mulig er Mobile Device Management nødvendig. Nordic Mobility har valgt å fokusere på SOTI MobiControl.

Brannmann bruker det robuste nettbrettet B10 fra Zebra

“Velger man robuste nettbrett kan man med sikkerhet si man har en og samme modell i nettbrettflåten over flere år.”

5. Unike løsninger til bedrifter

Forbrukerenheter bruker Android eller iOS. iOS er notorisk kjent for å være vanskelig å forvalte da mye av operativsystemet er beskyttet mot endringer fra noen andre enn en lokal bruker. Android på den andre siden er bedre, men ikke bra nok rett fra Google. Derfor har produsenter som Zebra Technologies og Honeywell laget sine egne løsninger tilpasset bedrifter. Mobility Extensions fra Zebra, og EDGE fra Honeywell gjør det mulig å endre de aller fleste innstillinger, fra hvor som helst, på sine robuste nettbrett. Ikke bare kan man endre innstillinger, man kan også oppdatere apper, oppdatere OS, overføre filer, og andre typiske operasjoner vi er kjent med fra PC-verden. Begge produsentene har selvfølgelig Windows 10 som et alternativ i tillegg.

Et godt eksempel på et robust nettbrett med disse mulighetene er Zebra ET56. Dette er siste skrik innen robuste nettbrett, har den siste teknologien, i tillegg til integrert strekkodeleser og 4G. Robustheten er det ingenting å si på, dette nettbrettet tåler de fleste arbeidsmiljøer.

 

Oppsummering

Robuste nettbrett er ikke et nytt fenomen i markedet. De blir produsert med et annet fokus enn forbrukerbaserte nettbrett, og er derfor bedre tilpasset de strenge kravene mange bedrifter har. De må gjennom omfattende tester og sertifiseringer. Dette gjør dem til det åpenbare valget for mange selskaper.

Robuste nettbrett er laget for industrielt og kommersielt bruk. De er pålitelige, rimeligere i det lange løp, og gir deg all den funksjonaliteten du trenger. Forbrukerbaserte nettbrett er derimot egnet til personlig bruk. Hvis du trenger et nettbrett med lang levetid, finnes det ikke bedre alternativ enn et robust nettbrett. Kontakt oss i dag for å finne nettbrettet som passer din bedrift best.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!