ClickCease

Etikettskrivere gir deg mer kontroll over din bedrift. Du trenger denne kontrollen for å demonstrere fleksibilitet og kreativitet med etikettene som på best måte viser hva din bedrift tilbyr. Å kjøpe egen etikettskriver gir deg i tillegg mer kontroll over utskriftsbudsjettet.

Det er noen elementer selskaper må tenke på før de kjøper etikettskriver. Kun de rette etikettene kan møte behovene dine. Om du for eksempel ikke vet hva slags materiale du skal skrive ut etiketter med, vil dette ha noe å si for hva slags etikettskriver du trenger. Dette er fordi forskjellige etikettskrivere tilbyr forskjellige funksjoner.

Nordic Mobility leverer etikettskrivere fra de største produsentene som Zebra Technologies og Honeywell. I vår nettbutikk har vi ikke bare et godt utvalg av etikettskrivere, men også håndterminaler, nettbrett, strekkodelesere og annet utstyr til bedrifter.

La oss se nærmere på detaljene og 5 ting du må tenke på før du kjøper etikettskriver.

 

Kvinne skriver ut etikett på etikettskriver Zebra ZT600

5 ting du må tenke på før du kjøper etikettskriver

Trenger du administrasjon og forvaltning til dine etikettskrivere?

Internet of Things (IoT) representerer framgang i teknologi på tvers av bransjer og vertikaler. Enten det er transport og logistikk, helse, dagligvare, eller lager, kan man se hvordan bedrifter inkluderer IoT. Den siste teknologien gir selskaper mulighet til å operere mer effektivt og levere enda bedre kundeservice. Det hjelper bedrifter å få oversikt og gir bedre data for korrekte avgjørelser.

SOTI Connect er et godt eksempel på IoT administrasjon og forvaltning. Verktøyet vil gi innsikt og administrere IoT-enheter og deres operasjoner. SOTI Connect vil redusere Total Cost of Ownership og gi deg oversikt over alle dine etikettskrivere fra et sentralt dashbord.

Denne høyst fleksible IoT-løsningen hjelper bedrifter med å finne og rulle ut IoT-enheter, uansett hva slags firmware den kjører. SOTI Connect gir deg også informasjon om enhetene, slik at du får data som kan analyseres og gi bedre daglige operasjoner.

Hvor skal etikettskriveren stå?

Etikettskrivere finner man overalt. Fra små enkle etikettskrivere med primæroppgave å skrive ut adresseetiketter for en liten nettbutikk. Til store etikettskrivere som skriver ut tusenvis av etiketter på et lager hver dag. Du vil se dem på legekontoret, i butikken, på lager eller til og med som mobile etikettskrivere ansatte bærer på hoften.

Hvert sted en etikettskriver skal brukes har sine utfordringer. Noen steder er mer utfordrende enn andre. Om du trenger en etikettskriver til lageret ditt, et lager som er varmt om sommeren, kaldt om vinteren, kanskje en del støv med andre mulige påvirkninger, er det naturlige valget en robust og industriell modell.  Zebra ZT411 er et godt eksempel. Den tåler tøffe miljøer, og kan skrive ut etiketter i et voldsomt tempo. Den har både LAN, USB og WiFi og er laget for å stå der det skjer.

Om du derimot har et lite behov for daglige utskrifter, gjerne i et kontrollert miljø, vil Zebra ZD220 passe bedre. Den passer godt til enkel etikettutskrift, kommuniserer via USB, og prisen er god.

Etiketter skrevet ut på etikettskriver fra Zebra

Hvor mange etiketter skal du skrive ut per dag?

Det er ikke å komme rundt størrelsen til en etikettskriver har mye å si for kapasitet per dag. Desto større, desto større kapasitet.

Hastigheten på utskrift varierer også mye fra modell til modell. Det betyr om du har en bedrift som trenger 300 etiketter om dagen, så er det upraktisk med en etikettskriver som både har lav kapasitet, og skriver ut etiketter sakte.

Da trenger du en etikettskriver med gode spesifikasjoner på volum og hastighet. Zebra ZT510 er et godt eksempel på en etikettskriver som ville passet godt til dette formålet. Den kan skrive ut etiketter dagen lang, og har en utskriftshastighet på 305 mm per sekund.

På den andre siden, om du ikke trenger så mange etiketter per dag, burde du kjøpe en enklere modell som Zebra ZD420. Sagt på en annen måte, utskriftshastighet er viktig når produksjonslinjen har et høyt volum. Hvis etikettprinteren ikke håndterer volumet, vil hele produksjonslinjen gå saktere.

Hvilken størrelse trenger du på etikettene dine?

Om du allerede vet hvilken størrelse etikettene dine skal ha, må du kjøpe en etikettskriver som håndterer denne størrelsen. De mest populære printerne kan håndtere etiketter på opptil 105 mm i bredden. I tillegg spiller thermal transfer en viktig rolle i hvor lenge en etikett vil beholde kvaliteten. Derfor må du se nøye på hvilke spesifikasjoner en etikettskriver har.

Etikettskriver ZD411

“Hvis etikettprinteren ikke håndterer volumet, vil hele produksjonslinjen gå saktere”

Daglige kostnader

Å gå for en etikettskriver som er akkurat innenfor ditt nåværende budsjett er ikke alltid den beste beslutningen. Rimelige etikettskrivere kan koste mer i det lange løp, enn etikettskrivere laget med kvalitet som hovedfokus. Den smarte måten å velge etikettskriver, er å vurdere de løpende kostnadene, gjerne over flere år.

Oppsett og vedlikehold av etikettskrivere er også viktig. Etikettskrivere trenger vedlikehold, slik alt annet utstyr trenger vedlikehold. Du må lære dine ansatte hvordan dette gjøres og hvor ofte. Desto mer komplisert en etikettskriver er, desto mer vedlikehold. Uansett er dette en jobb som må gjøres for å beholde kapasiteten og sørge for problemfrie arbeidsdager.

 

Konklusjon

Hvor skal etikettskriveren stå? Hvor mange etiketter skal du skrive ut per dag? Hvilken størrelse på etikettene trenger du? Kan du sørge for korrekt vedlikehold? Trenger du administrasjon og forvaltning? Når du har svaret på disse spørsmålene er du på god vei å finne den etikettskriveren som passer din bedrift best. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!