ClickCease

 Håndterminaler gjør datainnsamling og strekkodelesing effektivt. Den lille, trådløse enheten betjener flere formål. Det høres kanskje overraskende ut, men  en håndterminal kan ikke bare fange opp data,  men også snakke med mobile printere, bluetooth headset, NFC brikker og mye mer.

Kvinne bruker håndterminal og mobil printer for å registrere en pakke

Ting å vurdere før du kjøper håndterminaler

Håndterminalers Total Cost of Ownership

Kostnaden er definitivt et kritisk aspekt før du kjøper en håndterminal. I vår nettbutikk finner du de fleste modeller fra kjente produsenter, til fornuftig pris. Enhetene er relativt dyrere enn de fleste forbrukerbaserte smarttelefoner, men har overlegen formfaktor, robusthet og tilbyr de samme fordelene. Så hvorfor skal du velge en håndterminal framfor en forbrukerbasert smarttelefon?

I en tidligere artikkel har vi gått gjennom argumentene for hvorfor man skal velge en robust håndterminal framfor forbrukerbaserte enheter. Vi går grundig gjennom alle fordelene og viser hvorfor det lønner seg med robuste håndterminaler. I korte trekk er det viktig å ikke se seg blind på innkjøpsprisen, men vurdere hele livet til enheten. Dette inkluderer levetid, gjennomsnittlig nedetid, hvor enkelt enheten kan administreres, med mer.

 

Tilbehør til håndterminaler

Robuste håndterminaler har alltid en lang liste med originalt tilbehør. Det er viktig å sette seg inn i hva som tilbys til de håndterminalene du vurderer, slik at du får det utstyret du trenger. Typisk tilbehør er ekstra batterier, batteriladere, ladekrybber, tasker, diverse spesialdesignede Bluetooth hodetelefoner, kabler til alle mulige formål, trucktilbehør, ladekrybber og serviceavtaler.

Mann bruker håndterminal for å levere en pakke

Batteriets levetid

Kort batterilevetid kan være katastrofalt for produktiviteten. Det gjelder spesielt de håndterminalene med stor berøringsskjerm. Det er viktig å vurdere hvor lang batterilevetid du trenger til de operasjonene som skal foretas, både i dag og i fremtiden. En annen ting som burde vurderes er om du trenger flere sett med batterier. Noen håndterminaler har valget mellom standard eller ekstra stort batteri. Et større batteri gjør håndterminalen litt mindre ergonomisk, men til gjengjeld øker den batteritiden. Et eksempel er Zebra TC26, som man får med både standard og ekstra stort batteri.

 

Administrasjon og forvaltning av håndterminaler

Mobile løsninger kan spille en betydelig rolle i veksten til en bedrift. Noen selskaper lager egne apper, mens flertallet bruker ferdiglagde apper for å gi brukerne rask tilgang, eller registrere informasjon, og ta viktige beslutninger. Har du mer enn 5 håndterminaler, og/eller de er spredt utover flere lokasjoner, må du tenke på hvordan de skal administreres og forvaltes.

Enterprise Mobility Management er løsningen på dette. EMM tilbyr full kontroll over alle dine enheter fra førstegangsoppsett, utrulling og oppdatering av apper, utrulling og oppdatering av innstillinger, skannerinnstillinger og OS-oppdateringer. Men det er forskjell i hvor gode hver enkelt produsent har vært når det gjelder kompatibilitet med Enterprise Mobility Management. Markedslederne har gjerne full kompatibilitet og hele supportapparat klare til å hjelpe. Ukjente produsenter derimot har kanskje ikke støtte i det hele tatt og alt av administrasjon og forvaltning må tas manuelt. Dette vil bli en uønsket affære og spise opp alt av potensiell inntjening ved en lavere innkjøpspris. Nordic Mobility har spesialisert seg på SOTI MobiControl, les mer her.

Kvinne bruker håndterminal til å sjekke pris på et produkt i en klesbutikk

“Dette vil bli en uønsket affære og spise opp alt av potensiell inntjening ved en lavere innkjøpspris.”

Robusthet

Sist, men ikke minst, må du vurdere hvor robust håndterminal du trenger. Skal håndterminalene brukes i en butikk, trenger du ikke samme robusthet som på et lager. Et godt eksempel på en håndterminal som passer godt i butikk er Zebra TC52. På lager passer Zebra TC72 eller Honeywell CT60 bedre. Må håndterminalene være støvtette? Må de være vanntette? Og hvor vanntette må de være? Hva med eventuelle fall i bakken? Det er mange ting som må vurderes. Heldigvis har de fleste produsenter en rekke produkter å tilby, uansett hva slags miljø utstyret skal brukes i.

 

Håndterminaler – oppsummering

Alt i alt, hvis du vil velge den mest hensiktsmessige håndterminalen for din bedrift, bør du vurdere funksjonene og oppgavene i arbeidsmiljøet. Du må kjøpe en håndterminal med både primære og komplekse funksjoner hvis bedriften din trenger å håndtere flere oppgaver. Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg å velge den håndterminalen som passer dere best.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!