ClickCease
20

MARS, 2019

I moderne samfunn har teknologi ingen grenser, spesielt når man dykker dypere ned i Interet of Things. Men, det er noen scenarioer hvor grenser må eksistere for sikkerhetens, dataens og menneskers skyld.

Hva er geofencing?

Geofencing er helt enkelt en virtuell grense som bruker GPS for å kontrollere visse aspekter til en enhet, enten den er på innsiden, eller utsiden av den virtuelle grensen. Å lage en geofenceregel med SOTI MobiControl, uansett operativsystem, er svært enkelt og kan være så detaljert, eller ikke, du måtte ønske. SOTI MobiControl gir deg anledning å lage en virtuell grense for dine enheter som igjen aktiverer forskjellige alarmer og handlinger når en enhet går utenfor grensen du har definert. Denne funksjonen er en komponent som bidrar til å gjøre dine enheter sikre og holde dem under din kontroll. Som en del av hverdagen i et teknologisk samfunn, tar vi med oss smarttelefoner, PDAer og nettbrettoveralt. Dette er uten tvil nyttig i et dynamisk arbeidsmiljø, men det øker også risikoen forsikkerhetsbrudd.Datainnbrudd blir mer og mer komplekst og vanlig. Disse innbruddene kan være svært kostbare for et selskap, enten det går ut over omdømme eller konomi.

Gi meg noen eksempler

Geofencing kan være nyttig for å spore enheter rapportert som mistet eller stjålet, enten det er et nettbrett eller en profesjonell, robust PDA. Om du sporer dine enheter, og en av dem blir stjålet, kan du slette all bedriftsinformasjon, deretter appene, låse PDAen med en advarsel på skjermen, for deretter å hente den selv eller melde ifra til politiet.

Rød gammeldags lastebil brukes for å levere varer med håndterminaler som brukes geofencing

Geofencing kan være kritisk ved beskyttelse av intellektuell eiendom og sensitiv data. Om din bedrift har ansatte utenfor de fire vegger, kan geofencing automatisk sende relevant informasjon om lokasjonen til enheten, når enheten er på plass. Ta hjemmesykepleietjenesten som eksempel. Sykepleieren ankommer lokasjonen og relevant informasjon om aktuell bruker blir sendt til PDAen. Når sykepleieren drar fra lokasjonen, blir informasjonen automatisk fjernet for å sikre sensitiv data ikke kommer på avveie.

Unge kvinne holder armen til eldre mann geofencing

Geofencing kan også brukes som et nyttig verktøy når det kommer til retail. Som regel skal en PDA kun befinne seg innenfor butikkens fire vegger. Om den befinner seg utenfor kan det bety en av flere ting som den er stjålet, en ansatt har tatt den med seg hjem, en kunde har på et eller annet vis lagt den i posen sin, med mer. Med geofencing kan PDAen automatisk låses med et bilde på skjermen som anbefaler å levere enheten tilbake til butikk, man kan starte sporing, man kan slå på kamera, spille av lyder, slå på mikrofonen og spille inn eventuelle lyder, og ikke minst slette all relevant informasjon på PDAen.

Handlevogner på rekke og rad i en dagligvarebutikk som bruker håndterminaler med geofencing

Dette var bare noen få eksempler på hvordan geofencing kan brukes. Fra vanlige butikker, til hjemmesykepleietjenestenNORDIC MOBILITY AS kan hjelpe deg med geofencingKontakt oss i dag for å lære mer. Ring, eller bruk kontaktskjemaet til høyre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!