ClickCease

Hvordan velge riktig etiketter? I denne korte artikkelen vil vi gå gjennom det viktigste man må tenke på når man skal velge etiketter til etikettskrivere. Utvalget er enormt, og det er lett å gå seg vill. I bunn av artikkelen har vi derfor inkludert et par nyttige lenker som du kan bruke for å finne de etikettene du trenger. I vår nettbutikk finner du etiketter i alle typer og størrelser. Ta kontakt om du trenger hjelp. Start en chat nede i høyre hjørne, send en epost til info@nordicmobility.no eller ring på 310 95 005.

Størrelse

Hvordan velge riktig etiketter? Det aller første du må vite før du ser på etiketter er størrelsen. Spesielt bredden og viktig. Alle etikettskrivere har en maksimal utskriftsbredde. Velger du etiketter som er for brede må du enten kjøpe nye etiketter, eller ny etikettskriver. Hva du trenger av informasjon på etiketten er også viktig og vil i stor grad bestemme størrelsen. Om du bruker et standard datasystem vil mange allerede ha forhåndsdefinerte størrelser og du er mer eller mindre låst. Om du lager designer dine egne etiketter er størrelsen mer åpen. Les mer om hvordan du designer og skriver ut etiketter her.

 

Ansatt klistrer på etikett på produkt i butikk

Direct thermal – thermal transfer

Etikettskrivere kommer som regel i to forskjellige varianter. Direct thermal, eller thermal transfer. Det finnes unntak, men vanligvis er de enten eller. Direct thermal «brenner» direkte på etiketten og er den vanligste måte å skrive ut etiketter på. Thermal transfer brukes når man trenger ekstra solide, pene og/eller etiketter med lang levetid. Etiketter til thermal transfer trenger fargebånd i tillegg og kan ha egenskaper som motstand mot kjemikalier, ekstreme temperaturer, vær og vind med mer.

 

Ansatt klistrer på etikett på produkt i fabrikk

Etikettskriver

Når du vet størrelsen på etikettene du skal skrive ut, er det viktig å sjekke om de er kompatible med etikettskriveren din. Igjen, her er maksimal utskriftsbredde viktig. Om du går for etikettskriver fra Zebra Technologies kan du bruke lenken i bunnen av artikkelen. De har en guide som viser deg hvilke etiketter som er tilgjengelig til etikettskriveren du har valgt. Utover bredden må man også vite diameter på kjernen etikettene er rullet rundt. Størrelse på selve etikettrullen er også viktig ellers risikerer du å kjøpe altfor store ruller som ikke passer ned i etikettskriveren. Les mer om hvordan du velger riktig etikettskriver her eller se vår oversikt over anbefalte etikettskrivere her.

 

 

Ansatt klistrer på etikett på produkt i fabrikk

Spesielle egenskaper

Om du har behov for spesielle egenskaper, utover helt enkle etiketter man bruker som f.eks. adresselapper, må du for det første se på thermal transfer etiketter. Deretter må du ha et forhold til hva de faktisk skal tåle. I dag får man etiketter som tåler ekstreme påkjenninger fra kjemikalier, temperaturer og vann. Man kan også velge mellom permanent lim og avtagbare etiketter. I lenken i bunn av denne artikkelen kan du se hva Zebra Technologies har av etiketter med spesielle egenskaper. 

 

Ansatt klistrer på etikett på produkt i fabrikk

Nyttige lenker

Om du velger etikettskriver fra Zebra Technologies har de laget en enkel guide som viser deg hvilke etiketter som er tilgjengelig til din etikettskriver. Man velger modell, media type, direct thermal eller thermal transfer og til slutt størrelsen man trenger.

 

Zebra Technologies har også en annen guide som fokuserer mer på spesielle egenskaper etiketter kan ha. Her velger man media type, hva slags lim man trenger, hva slags materiale etiketten skal være laget av, og hvilke spesielle egenskaper etikettene må ha.  

 

 

Ansatt klistrer på etikett på produkt i fabrikk

Få hjelp

Hvordan velge riktig etiketter? Til tross for god hjelp fra guider kan det fremdeles være vanskelig å finne akkurat det du trenger. Da kan du ta kontakt så hjelper vi deg videre. Start en chat nede til høyre, send epost til info@nordicmobility.no eller ring på 310 95 005.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!