ClickCease

Hvordan vil Enterprise Mobility Management utvikle seg de neste årene er et spørsmål mange vil ha svar på. Enterprise Mobility Management (EMM) har blitt en viktig del av arbeidsstrategien til de fleste bedrifter. Det gir ansatte muligheten til å bruke mobile enheter på jobben, øker produktiviteten og fleksibiliteten. I denne artikkelen vil vi se på hvordan EMM-løsninger vil utvikle seg de neste 5 årene og hvordan bedrifter kan forberede seg på å møte endringene.

Integrering av AI og maskinlæring

Hvordan vil Enterprise Mobility Management utvikle seg? Vel, integrering av AI og maskinlæring i Enterprise Mobility Management (EMM) løsninger, også kalt Mobile Device Management (MDM) er en trend som ventes å vokse de neste 5 årene. Dette skyldes at AI og maskinlæring kan hjelpe med å automatisere manuelle prosesser, forbedre sikkerheten og gjøre det enklere å administrere mobile enheter. Mobile enheter som håndterminaler, smarttelefoner og nettbrett får du kjøpt i vår nettbutikk.

 

En av de viktigste fordelene med AI i EMM er automatisering av administrasjonsprosesser. AI kan brukes til å automatisere oppdateringer av programvare og sikkerhetsoppdateringer, samt å identifisere og løse problemer med enheter. Dette kan spare tid og redusere kostnader for bedriften.

 

AI kan også brukes for å forbedre sikkerheten. Det kan analysere nettverkstrafikk for å identifisere og hindre trusler. Det kan også automatisere sikkerhetsregler og policyer, noe som kan øke sikkerheten generelt.

 

 

Mann sitter på kontoret og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management

Maskinlæring kan også brukes for å forbedre EMM-løsningene. Det kan hjelpe med å gjøre det enklere å administrere mobile enheter ved å lære av tidligere handlinger og automatisere prosesser basert på det. Det kan også hjelpe med å forutsi og løse potensielle problemer før de skjer.

 

AI og maskinlæring kan bidra til å forbedre EMM-løsninger ved å automatisere administrasjonsprosesser, forbedre sikkerheten og gjøre det enklere å administrere mobile enheter. Bedrifter bør vurdere å investere i EMM-løsninger som har AI og maskinlæring integrert for å øke effektiviteten og sikkerheten i deres mobile enheter og prosesser.

 

 

Mann sitter på kontoret med PC og kaffekopp mens han jobber med SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management

Økt fokus på brukervennlighet

En annen trend som kan gi svar på hvordan vil Enterprise Mobility Management utvikle seg de neste 5 årene er økt fokus på brukervennlighet. Flere EMM-løsninger vil legge vekt på å gjøre det enkelt for ansatte å administrere og bruke sine mobile enheter. En av de mest brukervennlige EMM-systemene er SOTI MobiControl. Les mer her.

 

Enkelhet er viktig for å øke produktiviteten og redusere tiden det tar å administrere mobile enheter. Brukervennlige EMM-løsninger gjør det enklere for ansatte å utføre oppgaver som å installere programvare, konfigurere innstillinger og sikkerhetsoppdateringer. Det kan også gjøre det enklere for ansatte å få hjelp med eventuelle problemer de måtte ha med sine mobile enheter.

 

 

Mann bruker nettbrett og smarttelefon

Enkelhet kan også bidra til å øke sikkerheten. Hvis ansatte mener EMM-løsningene for kompliserte å bruke, er det mer sannsynlig at de vil omgå sikkerhetsregler og policyer. Brukervennlige EMM-løsninger kan bidra til å øke sikkerheten ved å gjøre det enklere for ansatte å følge sikkerhetsregler og policyer.

 

Enkelhet kan også bidra til å øke tilfredsheten hos ansatte. Hvis ansatte er fornøyde med EMM-løsningene, er det mer sannsynlig at de vil bruke dem. Det kan også bidra til å redusere antall supporthenvendelser og øke produktiviteten.

 

Økt fokus på brukervennlighet i EMM-løsninger er en trend som ventes å vokse de neste 5 årene. Brukervennlige løsninger kan øke produktiviteten, redusere tiden det tar å administrere mobile enheter, øke sikkerheten og øke tilfredsheten hos ansatte. Bedrifter bør vurdere å investere i EMM-løsninger som har fokus på brukervennlighet for å øke effektiviteten og tilfredsheten hos ansatte.

 

 

En kvinne sitter på kontoret og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management i arbeidet for å styre en flåte av smarttelefoner

Økt fokus på sikkerhet

En siste trend som gir svar på spørsmålet hvordan vil Enterprise Mobility Management utvikle seg er sikkerhet. Sikkerhet er en viktig del av Enterprise Mobility Management (EMM) og det er ventet at det vil være et økende fokus på dette de neste 5 årene. Med økt bruk av mobile enheter i arbeidslivet, vil det bli stadig viktigere å beskytte bedriftens data mot trusler som hacking og datatap.

 

En av de viktigste sikkerhetstruslene mot mobile enheter er at de kan mistes eller bli stjålet. Dette kan føre til at sensitiv informasjon kan havne i feil hender. EMM-løsninger kan hjelpe med å beskytte mot dette ved å tilby funksjoner som fjernsletting og låsing av enheter.

 

En annen trussel mot mobile enheter er hacking. EMM-løsninger kan hjelpe med å beskytte mot dette ved å tilby funksjoner som kryptering, autentisering og overvåking av nettverkstrafikk.

 

 

Mann sitter ved en arbeidspult med PC og jobber

EMM-løsninger kan også hjelpe med å overholde reguleringer og standarder som for eksempel HIPAA, GDPR, og SOC 2 for å sikre at bedriften holder seg innenfor lover og reguleringer. Les om sikkerhet og SOC 2 i SOTI MobiControl her.

 

Med økt bruk av mobile enheter i arbeidslivet, vil det bli viktigere å beskytte bedriftens data mot trusler som hacking og datatap. EMM-løsninger kan hjelpe med å beskytte mot dette ved å tilby funksjoner som fjernsletting, låsing av enheter, kryptering, autentisering og overvåking av nettverkstrafikk. Bedrifter bør vurdere å investere i EMM-løsninger som har avanserte sikkerhetstiltak for å beskytte deres data.

 

Denne artikkelen er laget i samarbeid med ChatGPT. Enkel redigering av språk og SEO var nødvendig, men utover det har ChatGPT gjort alt.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!