ClickCease

06

MAI, 2019

 MDM, EMM, UEM. Det er ikke lett å umiddelbart se forskjellen mellom disse systemene. Og hva kan vi forvente å se i framtiden?

Administrasjon av mobile enheter

Tradisjonelt har vi alltid kalt administrasjon og forvaltning av mobile enheter Mobile Device Management, MDM.

For noen år siden kom uttrykket Enterprise Mobility Management, EMM. Og like etter Unified Endpoint Management, UEM. Dette har forståelig nok forårsaket forvirrig i markedet, og gjort beslutningen om hvilket system man trenger, vanskeligere enn den trenger å være. I denne artikkelen skal vi forsøke å oppklare forskjellene på en enkel måte.

Mobile Device Management (MDM)

Mobile Device Management gir deg en forvaltningsplattform for å effektivt håndtere og sikre mobile enheter. Gjennom en enkel innrulleringsprosess kan en bedrift enkelt håndheve oppdateringer, apper, og sikkerhetsregler. I tillegg får man god oversikt over mobile enheter som er adoptert. Man kan som regel fjernstyre enhetene, og man kan rulle ut konfigurasjon i form av WiFi-profiler, kioskmoduser, generell konfigurasjon og e-post. Andre viktige funksjoner er fjernlåsing og fjernsletting av innhold.

Illustrasjon av EMM på et nettbrett

Enterprise Mobility Management (EMM)

Enterprise Mobility Management løsninger har samme funksjonalitet som MDM, men tar ytterligere et par skritt. En EMM-løsning gir deg flere funksjoner i form av administrasjon av e-post, hvilken informasjon som er tilgjengelig på mobile enheter og Bring Your Own Device, for å nevne noen.

Et godt EMM-verktøy gjør det mulig å administrere e-post ved å håndheve kun administrerte enheter får tilgang til e-post. Med andre ord, kun mobile enheter som oppfyller sikkerhetspolicyene får tilgang. Man får også mulighet til å distribuere dokumenter, som regel sensitive, til mobile enheter på en trygg måte. Om en ansatt mister enheten, kan man enkelt sørge denne informasjonen blir slettet. Andre funksjoner kan være enkel innrullering av BYOD-enheter, distribusjon av apper og informasjon til disse.

“Tradisjonelt har vi alltid kalt administrasjon og forvaltning av mobile enheter Mobile Device Management, MDM.”

Ansatt bruker mobil printer og håndterminal som er administrert av MDM
Kvinner bruker PC som er administrert av et Mobile Device Management system
MacBook som blir administrert av et UEM system
Linux pingvin sittende

Unified Endpoint Management (UEM)

Unified Endpoint Management har igjen samme funksjonalitet som EMM, men forskjellen ligger i hva man kan administrere og forvalte.

Det er ikke lenger kun smarttelefoner, nettbrett og håndterminaler man skal ha kontroll over. Printere, IoT-enheter, PCer og Mac skal også forvaltes på en smidig måte. Et Unified Endpoint Management system støtter et bredt spekter av operativsystemer, og gjør det mulig å forvalte, administrere og håndtere de forskjellige enhetene en bedrift har.

 

Hva blir det neste?

Med fare for å bruke for mange buzzord er det naturlig å tro Artifical Intelligence, Big Data og Analytics vil bli det neste store. De største aktørene i markedet har allerede informert om hva som skal implementeres i deres eksisterende løsninger.

Med AI vil man kunne automatisere enda flere prosesser basert på avanserte algoritmer og statistikk. Big Data vil bli samlet inn for å gjøre systemene mer robuste, enklere å feilrette, og gi omfattende statistikk om alt fra bruk, til hardware. Analytics er allerede på trappene med oversikt over hele din administrerte flåte av enheter, og vil gi innsikt på en måte som er umulig å gjøre per i dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!