ClickCease

I dagens digitale tidsalder har mobile enheter blitt en uunnværlig del av virksomheten, noe som gir økt produktivitet og fleksibilitet for ansatte. Samtidig har dette skapt et behov for effektiv og sikker administrasjon av disse enhetene. Mobile Device Management (MDM) er en teknologi som gjør det mulig for bedrifter å oppnå dette. I denne artikkelen vil vi utforske de fem største fordelene med MDM: sikkerhet, enkel administrasjon, bedre produktivitet, support og fjernstyring, samt kostnadsbesparelser.

Mobile Device Management – Sikkerhet

Sikkerhet er en av de mest kritiske aspektene ved bruk av mobile enheter i virksomheten. MDM-løsninger bidrar til å beskytte bedriftens data og personvernet til ansatte ved å implementere sikkerhetspolicyer og -protokoller på enhetene. Disse policyene kan inkludere passordkrav, kryptering av data, applikasjonskontroll og innstillinger for fjernsletting av data i tilfelle enheten mistes eller stjeles. MDM gir også bedrifter mulighet til å overvåke og oppdage eventuelle sikkerhetsbrudd, noe som hjelper dem med å reagere raskt og minimere skadene. Les om hvordan SOTI MobiControl bruker Conditional Access i Azure Active Directory her.

 

Mann sitter på kontoret med PC og kaffekopp mens han jobber med SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management

Mobile Device Management – Enkel administrasjon

MDM-løsninger forenkler administrasjonen av mobile enheter ved å sentralisere kontrollen over disse enhetene. Les mer om hvordan Mobile Device Management gir enklere administrasjon i denne artikkelen. Administratorene kan enkelt konfigurere, distribuere og oppdatere programvare og innstillinger på alle enhetene i nettverket fra en sentral konsoll. Dette sparer tid og ressurser, da det ikke er nødvendig å administrere hver enhet individuelt. MDM gir også mulighet for å segmentere enheter basert på brukerroller og tilgangsnivåer, noe som gir organisasjonene bedre kontroll over tilgangen til sensitive data. Les om SOTI MobiControl her.

 

Mann sitter på kontoret med PC og kaffekopp mens han jobber med SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management

Mobile Device Management – Bedre produktivitet

En av de viktigste fordelene med MDM er økt produktivitet blant de ansatte. Les mer om hvordan i denne artikkelen. Ved å gi de ansatte tilgang til bedriftsressurser og applikasjoner på deres mobile enheter, kan de arbeide mer effektivt og fleksibelt. Dette inkluderer tilgang til e-post, dokumenter og samarbeidsverktøy, uavhengig av tid og sted. MDM-løsninger sikrer også at de ansatte har oppdaterte applikasjoner og programvare, noe som reduserer risikoen for kompatibilitetsproblemer og tekniske problemer.

 

Mann bruker nettbrett og smarttelefon

Mobile Device Management – Support og fjernstyring

MDM gir IT-avdelingen mulighet til å yte support og fjernstyring av mobile enheter. Dette betyr at IT-support kan hjelpe de ansatte med å løse problemer og feilsøke tekniske problemer uten å være fysisk tilstede. Les mer om Mobile Device Management og hvorfor support og fjernstyring er en av de største fordelene i denne artikkelen. Dette øker effektiviteten og reduserer nedetiden for de ansatte. Fjernstyringsfunksjonene i MDM-løsninger gir også IT-administratorer mulighet til å utføre vedlikeholdsoppgaver, som å installere oppdateringer og konfigurere innstillinger, uten å forstyrre brukeren. Dette bidrar til å holde enhetene i topp stand og sikre en jevn brukeropplevelse.

 

En kvinne sitter på kontoret og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management i arbeidet for å styre en flåte av smarttelefoner

Mobile Device Management – Kostnadsbesparelser

Implementering av MDM-løsninger kan resultere i betydelige kostnadsbesparelser for organisasjoner. Ved å sentralisere administrasjonen av mobile enheter, reduseres tids- og ressursbruken som er nødvendig for å administrere dem. Dette kan også bidra til å redusere behovet for intern IT-support og dermed redusere lønnskostnadene. Les mer om hvordan Mobile Device Management gir kostnadsbesparelser her.

Kostnadsbesparelser kan også oppnås gjennom effektiv ressursutnyttelse. MDM-løsninger gir organisasjoner mulighet til å overvåke og kontrollere bruken av applikasjoner og data på enhetene, noe som kan bidra til å identifisere og redusere unødvendig databruk og kostnader knyttet til mobilnettverk.

Videre kan MDM støtte Bring Your Own Device (BYOD)-policyer, som gir ansatte mulighet til å bruke sine personlige enheter til arbeidsformål. Dette kan redusere kostnadene for bedrifter ved å eliminere behovet for å kjøpe og vedlikeholde separate enheter for de ansatte.

 

Mann sitter ved en arbeidspult med PC og jobber

Konklusjon

Mobile Device Management er en nøkkelløsning for moderne bedrifter som ønsker å dra nytte av mobile enheter samtidig som de opprettholder sikkerhet, kontroll og effektivitet. De fem største fordelene med MDM – sikkerhet, enkel administrasjon, bedre produktivitet, support og fjernstyring, og kostnadsbesparelser – gjør det til et uvurderlig verktøy for virksomheter som ønsker å holde tritt med den stadig skiftende teknologiske landskapet. Ved å implementere en MDM-løsning kan bedrifter sikre en balanse mellom fleksibilitet og kontroll, samtidig som de maksimerer produktiviteten og sikkerheten til de ansatte og organisasjonen som helhet. Nordic Mobility bruker SOTI MobiControl som MDM. Ta kontakt for mer informasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!