ClickCease

Mobile Device Management (MDM) gir kostnadsbesparelser og har blitt en nøkkelfaktor for moderne bedrifter som ønsker å utnytte potensialet i mobile enheter og samtidig opprettholde effektivitet og sikkerhet. En av de mest attraktive fordelene ved MDM er muligheten for betydelige kostnadsbesparelser. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan MDM kan bidra til å redusere utgifter og øke avkastningen på investeringen (ROI) ved å forbedre administrasjon, sikkerhet og produktivitet.

Mobile Device Management gir kostnadsbesparelser

En av de mest umiddelbare kostnadsbesparelsene som MDM tilbyr, er reduserte IT-administrasjonskostnader. Ved å sentralisere styringen av mobile enheter og automatisere mange oppgaver, kan MDM redusere tiden og arbeidskraften som kreves for å håndtere disse enhetene manuelt. Dette betyr at IT-avdelingen kan fokusere på andre viktige oppgaver, og organisasjonen kan spare penger på IT-administrasjon. Nordic Mobility leverer MDM fra SOTI og 42Gears.

 

En mann bruker SOTI MobiControl på sin bærbare PC

Sikkerhetsrelaterte kostnadsbesparelser

Sikkerhetsbrudd og datalekkasjer kan føre til betydelige kostnader for en bedrift, både direkte og indirekte. Les mer om hvordan MDM hjelper med sikkerhet på dine mobile enheter. MDM bidrar til å forhindre slike hendelser ved å tilby en rekke sikkerhetsfunksjoner, som kryptering av data, passordbeskyttelse og fjernsletting av enheter i tilfelle tap eller tyveri. Ved å redusere risikoen for sikkerhetsbrudd og datalekkasje, kan MDM bidra til å spare bedriften for betydelige utgifter som ellers kunne oppstått.

 

Økt produktivitet og effektivitet

MDM-løsninger kan også hjelpe organisasjoner med å oppnå kostnadsbesparelser ved å øke produktiviteten og effektiviteten til deres mobile arbeidsstyrke. Ved å forbedre kommunikasjon, samarbeid og tilgang til nødvendige ressurser og applikasjoner, kan MDM bidra til å maksimere arbeidsstyrkens produktivitet. Dette resulterer i økt avkastning på investeringen i mobile enheter og teknologi.

 

 

Mann bruker SOTI MobiControl på en bærbar PC

Redusert behov for dedikert maskinvare

MDM-løsninger kan også redusere kostnadene ved dedikert maskinvare ved å støtte en “bring-your-own-device” (BYOD) policy. Med en BYOD-policy kan ansatte bruke sine egne personlige enheter for arbeidsformål, noe som reduserer kostnadene for bedriften å kjøpe og vedlikeholde bedriftseide enheter. MDM sikrer at BYOD-enheter opprettholder sikkerhet og etterlevelse med bedriftens retningslinjer. Sjekk vår nettbutikk med mobile enheter som typisk styres av MDM.

 

Raske og effektive oppdateringer

Mobile Device Management gir kostnadsbesparelser ved å sentralisere administrasjonen av mobile enheter, kan MDM-løsninger hjelpe organisasjoner med å holde deres enheter og applikasjoner oppdatert. Dette kan redusere kostnadene og arbeidet forbundet med manuelle oppdateringer og vedlikehold, og bidrar til å minimere risikoen for sikkerhetsproblemer som kan oppstå fra utdatert programvare. Les mer om hvordan Mobile Device Management forenkler administrasjon her.

 

Mann sitter på kontor og bruker SOTI MobiControl

Lisensstyring og kostnadskontroll

MDM gir organisasjoner muligheten til å overvåke og administrere programvarelisenser og abonnementer for mobile enheter. Dette kan bidra til å redusere kostnadene ved å sikre at bedrifter betaler for riktig antall lisenser og unngår unødvendige utgifter på ubrukte eller overflødige lisenser.

 

Redusert nedetid og tap av produktivitet

Når tekniske problemer oppstår, kan nedetid og tap av produktivitet koste bedrifter betydelige beløp. Mobile Device Management gir kostnadsbesparelser ved å tilby support og fjernhjelp, noe som gjør det mulig for IT-administratorer å feilsøke og løse problemer på mobile enheter fra en sentral plattform. Dette sikrer at tekniske problemer løses raskt og effektivt, og minimerer avbrudd i arbeidsflyten for ansatte.

 

En mann bruker SOTI MobiControl på et nettbrett

Optimalisering av ressursbruk

MDM gir organisasjoner innsikt i hvordan deres mobile enheter blir brukt og hvordan ressurser fordeles. Dette kan hjelpe ledere med å identifisere områder der ressursene kan brukes mer effektivt, og muliggjør justeringer som kan resultere i ytterligere kostnadsbesparelser.

 

Konklusjon

Mobile Device Management gir kostnadsbesparelser for organisasjoner som benytter mobile enheter i sin arbeidsstyrke. Gjennom forbedret administrasjon, økt sikkerhet, produktivitetsgevinster og optimalisert ressursbruk, kan MDM hjelpe bedrifter med å redusere utgifter og øke avkastningen på investeringen i mobile teknologier. Les om alle fordelene her. Ved å investere i en robust MDM-løsning, kan organisasjoner sikre en mer kostnadseffektiv og bærekraftig tilnærming til mobil enhetsadministrasjon, og legge grunnlaget for langsiktig suksess i en stadig mer mobil verden. Ta kontakt med oss om du vil vite mer om Mobile Device Management.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!