10

MARS, 2019

 TOPP 5 – hva du må tenke på før du starter med RFID. RFID kan løse og effektivisere mange oppgaver en bedrift har. Varetelling, varelevering, varemottak og mye mer. Les denne guiden før du går til innkjøp. 

5. Hvilke utfordringer ønsker du å løse med RFID? 

Det finnes mange utfordringer som best lar seg løse av RFID, men ikke alle. Om du må redusere arbeidsmengde ved registrering, redusere kostnader forbundet med feilregistrering, etablere kritisk sporing av produkter, eller trenger mer data enn et strekkodesystem kan tilby, er RFID veien å gå.

Illustrasjon av Enterprise Mobility Management med lag av applikasjoner

4. Hva slags RFID tager burde du bruke?

Trenger du aktive, eller passive RFID tagger? Aktive RFID-tagger har et batteri, noe som gir dem noen fordeler over passive RFID-tagger. Signalet er sterkere, og de sender signal uten å måtte aktiveres av en RFID-leser. De tåler også mer forstyrrelse fra elektromagnetiske felt, kan lagre mer historisk data som tid, temperatur og GPS-lokasjon. Passive RFID-tagger derimot har andre fordeler, hvor den største er kostnad. Tagg for tagg er passive RFID-tagger mye rimeligere enn aktive. De har også en nærmest ubegrenset livslengde, mens aktive RFID-tagger må bytte batteri etter alt fra to til fem år.

“Passive RFID-tagger derimot har andre fordeler, hvor den største er kostnad”

3. I hva slags miljø skal du bruke RFID-utstyret?

Før du implementerer RFID i din bedrift, må du tenke over hva slags miljø utstyret skal brukes i. Bransje og hva du forsøker å oppnå, vil diktere om det er en god avgjørelse å gå for RFID. Om du for eksempel skal bruke RFID for sporing av lagerbeholding i et lager, vil du måtte planlegge nokså omfattende. Om du derimot skal holde et øye med kostbare produkter i en butikk, vil installasjon være nokså enkel.

Lagerarbeider skanner pakker på pall med Zebra TC8000 som er administrert med Enterprise Mobility Management
Lagerarbeider på truck bruker Zebra LI3578SR som er administrert av Enterprise Mobility Management for å skanne pakker mens han kjører
Rekke med paller med drikke inne på lager
To lagerarbeidere ser over en liste med ordre mens de bruker utstyr som er administrert av Enterprise Mobility Management

2. Kan jeg bruke RFID på alle mine produkter?

Ja, du burde kunne tagge alle dine produkter om nødvendig. Det kan være vanskelig for RFID-lesere å lese tagger på overflater av metall, men siste generasjon tagger har blitt såpass bra de vil fungere i nesten alle situasjoner.

“Passive RFID-tagger derimot har andre fordeler, hvor den største er kostnad”

1. Hva slags RFID-utstyr trenger du?

Du trenger RFID-tagger, og noe som kan lese disse som et absolutt minimum. Deretter må du spørre deg selv hvordan din bedrift arbeider. Vil dere ha mest nytte av stasjonære RFID-lesere eller mobile PDAer? Skal dere ha informasjon på taggene? I så fall trenger dere noe som kan skrive til dem, som en RFID-printer. Utfør en grundig forundersøkelse, det vil lønne seg i lengden.

Er du også interessert i skannere og strekkodelesere? Les om 6 ting du må tenke på før du går til innkjøp her. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!