ClickCease

Tre trender innenfor Enterprise Mobility Management de neste årene vil være BYOD, økt fokus på sikkerhet og integrasjon mot tredjepartssystemer. Enterprise Mobility Management (EMM) er en viktig strategi for mange bedrifter. Det gir ansatte muligheten til å bruke mobile enheter på jobben, øker produktiviteten og fleksibiliteten. Samtidig krever det avanserte sikkerhetstiltak for å beskytte bedriftens data.

Bring Your Own Device (BYOD)

Bring Your Own Device (BYOD) er en av tre trender innenfor Enterprise Mobility Management som har vokst kraftig de siste årene, og som mange bedrifter nå ser på som en viktig del av deres arbeidsstrategi. BYOD gjør det mulig for ansatte å bruke sine egne mobile enheter, som smarttelefoner og nettbrett, på jobben. Dette gir økt fleksibilitet og produktivitet for ansatte, samtidig som det gir bedriften muligheter for å spare penger på å ikke måtte kjøpe inn og vedlikeholde egne enheter. Kontakt oss for å høre mer om hvilke muligheter man har.

Imidlertid krever BYOD også mer avanserte sikkerhetstiltak for å beskytte bedriftens data. Med flere og flere mobile enheter som tilkobles bedriftens nettverk, øker også risikoen for hacking og datatap. Derfor er det viktig at bedriften har en god strategi for sikkerhet når de velger å implementere BYOD.

 

En mann og en kvinne sitter på kontoret og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management remote control

En av måtene å beskytte bedriftens data på er å bruke avanserte sikkerhetstiltak som kryptering og autentisering. Dette kan gjøres ved å kryptere all data som lagres på mobile enheter, slik at den ikke kan leses av uvedkommende, og ved å kreve at brukeren logger seg inn med et unikt brukernavn og passord, i tillegg til tofaktorautentisering, for å få tilgang til enheten og bedriftens data. SOTI MobiControl er et godt eksempel på EMM som kan integreres med Microsoft 365 for å få Conditional Access og App Policyer.

 

Det er også viktig å ha en god policy for håndtering av mobile enheter, dette kan innebære å ha retningslinjer for hvordan enheten skal brukes og hva som er tillatt og ikke tillatt, samt å ha et system for å overvåke og administrere enhetene.

 

En annen viktig faktor for sikkerheten er å ha en god backup-strategi, dette gjør at man kan gjenopprette dataene i tilfelle av datatap eller hacking.

 

I tillegg til å beskytte bedriftens data, bør bedriften også ha en plan for å beskytte personlige data som lagres på mobile enheter, dette kan innebære å følge lover og reguleringer som GDPR. Les mer om hvordan EMM kan hjelpe deg med GDPR her.

 

Til tross for utfordringene med sikkerhet, ser mange bedrifter på BYOD som en god måte å øke produktiviteten og effektiviteten, og mange har allerede implementert eller vurderer å implementere dette i deres arbeidsstrategi.

 

Mann sitter på kontor og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management

Økt fokus på sikkerhet

Økt fokus på sikkerhet er også en av tre trender innenfor Enterprise Mobility Management. Med økt bruk av mobile enheter i arbeidslivet, blir det stadig viktigere å beskytte bedriftens data mot trusler som hacking og datatap. Dette kan inkludere å bruke avanserte sikkerhetstiltak som kryptering og autentisering. Det er også viktig å velge produkter fra produsenter som har sikkerhet i fokus. Eksempler på dette er Samsung og Zebra Technologies. 

 

Kryptering er en metode for å gjøre dataene uleselige for uvedkommende. Dette gjøres ved å konvertere dataene til et kryptert format, slik at de ikke kan leses av noen som ikke har tilgang til dekrypteringsnøkkelen. Dette er en effektiv metode for å beskytte dataene mot hacking og uautorisert tilgang.

 

Autentisering er en metode for å bekrefte at en bruker er den de hevder å være. Dette kan gjøres ved å kreve at brukeren logger seg inn med et unikt brukernavn og passord, eller ved å bruke biometriske teknologier som ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Dette bidrar til å beskytte dataene mot uautorisert tilgang og øker sikkerheten generelt.

 

Mann i dress bruker nettbrett med hvit tåkete bakgrunn

Bedrifter kan også bruke Enterprise Mobility Management (EMM) løsninger for å administrere og overvåke mobile enheter som tilkobles bedriftens nettverk. EMM gir muligheter for å distribuere sikkerhetsoppdateringer og programvareoppdateringer til enhetene, samt å sette opp og håndtere sikkerhetsregler.

 

I tillegg til dette kan bedrifter også overvåke og analysere nettverkstrafikken for å identifisere og hindre eventuelle trusler mot sikkerheten. For eksempel ved å bruke Intrusion Prevention System (IPS) og Intrusion Detection System (IDS) for å avdekke og hindre uautorisert tilgang til nettverket.

 

En god sikkerhetsstrategi er viktig for å beskytte bedriftens data mot trusler og for å sikre at bedriften holder seg innenfor lover og reguleringer. Bedrifter bør vurdere å bruke avanserte sikkerhetstiltak som kryptering og autentisering, samt å ha et godt system for å administrere og overvåke mobile enheter. Sjekk vår nettbutikk. Der finner du alt fra smarttelefoner, til håndterminaler og nettbrett.

 

Mann sitter på kontoret og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management remote control

Økt integrasjon med andre systemer

Økt integrasjon med andre systemer er en av tre trender innenfor Enterprise Mobility Management som har vokst mye siste årene. Flere EMM-løsninger gir muligheter for å integrere med andre systemer for å øke produktiviteten og effektiviteten.

 

En av de vanligste formene for integrasjon er med Customer Relationship Management (CRM) systemer. Dette gjør det mulig for ansatte å få tilgang til kundedata, som kontaktinformasjon og salgshistorikk, direkte fra sin mobile enhet. Dette kan øke effektiviteten ved at ansatte ikke trenger å gå tilbake til kontoret for å få tilgang til dataene, og kan dermed ta bedre beslutninger og gi bedre service til kundene. 

 

En annen vanlig form for integrasjon er med ERP-systemer. Dette gir ansatte muligheten til å få tilgang til data som ordrehistorikk, lagerbeholdning og fakturaer direkte fra sin mobile enhet. Dette kan øke effektiviteten ved at ansatte kan håndtere ordrer og fakturaer på farten, og kan dermed øke omsetningen og redusere tidsbruken.

 

Kvinne sitter på kontoret og bruker SOTI MobiControl Enterprise Mobility Management

Integrasjon med e-post og kalendersystemer er også en vanlig form for integrasjon. Dette gir ansatte muligheten til å få tilgang til e-post og kalendere direkte fra sin mobile enhet, og dermed øke effektiviteten ved at ansatte kan holde seg oppdatert på avtaler og meldinger uansett hvor de er. Kontakt oss for å høre mer om hvilke muligheter man har.

 

I tillegg til dette kan EMM-løsninger også integreres med andre systemer som for eksempel HR-systemer, økonomisystemer, og prosjektstyringsverktøy. Dette kan øke effektiviteten ved å gi ansatte muligheten til å få tilgang til data og verktøy de trenger for å utføre sine arbeidsoppgaver, uansett hvor de befinner seg.

 

En god integrasjonsstrategi er viktig for å øke produktiviteten og effektiviteten i bedriften. Bedrifter bør vurdere å integrere EMM-løsningen sin med andre systemer som CRM, ERP, e-post, og kalender for å øke ansattes effektivitet og forbedre servicen til kundene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!